Obra de teatre basada en la novel·la Mirall trencat de Mercè Rodoreda, una obra cabdal de la literatura catalana.Sinopsi:

Mirall trencat ens explica la tràgica història d’una família barcelonina de principis del segle XX plena de premonicions i records. La mort, el pes de la nostàlgia i els secrets són els conceptes clau de la nostra dramatúrgia. Evocarem a l’escenari els fragments de vida, els quals estaran carregats de multitud de detalls simbòlics: la infantesa, les joies, el mirall, el jardí… Tots ells enriquiran un univers poètic on les imatges projectades d’aquests elements eixamplaran la nostra mirada i la nostra emoció vers aquesta magnífica novel·la.

 

Consulta què diuen de nosaltres el professorat 

 

Públic

L’obra s’adreça tant als estudiants de segon de batxillerat, que tenen al seu programa d’estudi la lectura de Mirall Trencat, com al públic en general. Està pensada per:

  • Motivar els alumnes a llegir la lectura prescriptiva Mirall Trencat.
  • Apreciar l’obra literària, analitzar-la i comprendre-la.
  • Donar a conèixer el context històric, social i cultural de l’època en què transcorre l’obra i la vida de l’autora.
  • Apropar els alumnes al llenguatge teatral per estimular la seva capacitat d’observació de l’obra i del treball dels actors.

En finalitzar l’obra, els alumnes participen en un col·loqui debat sobre la representació, l’autora i els fets històrics i socials que es descriuen a Mirall Trencat.

 

Repartiment

Sílvia Forns: Sofia, Mundeta, Lady Godiva, Maria.
M. Àngels Largo: Sra. Teresa, Armanda.
Eduard Mauri: Gertrudis, Eladi, Ramon, Jaume.

Direcció
Xisco Segura

Dramatúrgia
M. Àngels Largo
Xisco Segura

Vestuari
Angelita Gil & Antonio Largo

Projeccions
Miquel Àngel Raiò

Realització del tràiler
Carles Mestres

Agraïments
Júlia Segura, Nora Segura, Dídac Oliva, Mar Sifre, Anna Maria Queralt, Jordi Mumera, Patxi Pérez, Aula de Teatre de Martorell, Ajuntament de Martorell, l’Enrajolada Casa Museu Santacana, Associació de Veïns de Cal Pons.

Durada de l’espectacle
70 minuts + col·loqui