Obra de teatre basada en la novel·la Mirall trencat de Mercè Rodoreda, una obra cabdal de la literatura catalana.Sinopsi:

Mirall trencat ens explica la tràgica història d’una família barcelonina de principis del segle XX plena de premonicions i records. La mort, el pes de la nostàlgia i els secrets són els conceptes clau de la nostra dramatúrgia. Evocarem a l’escenari els fragments de vida, els quals estaran carregats de multitud de detalls simbòlics: la infantesa, les joies, el mirall, el jardí… Tots ells enriquiran un univers poètic on les imatges projectades d’aquests elements eixamplaran la nostra mirada i la nostra emoció vers aquesta magnífica novel·la.

 

Públic

L’obra s’adreça tant als estudiants de segon de batxillerat, que tenen al seu programa d’estudi la lectura de La plaça del Diamant, com al públic en general. Està pensada per

  • motivar els alumnes a llegir la lectura prescriptiva “La plaça del diamant”;
  • apreciar l’obra literària, analitzar-la i comprendre-la;
  • donar a conèixer el context històric, social i cultural de l’època en què transcorre l’obra i la vida de l’autora;
  • apropar els alumnes al llenguatge teatral per estimular la seva capacitat d’observació de l’obra i del treball dels actors.

En finalitzar l’obra, els alumnes poden participar en un col·loqui debat sobre la representació, l’autora i els fets històrics i socials que es descriuen a La plaça del Diamant.

 

Repartiment

Sílvia Forns: Sofia, Anselma, Lady Godiva, Maria.
M. Àngels Largo: Sra. Teresa, Armanda.
Eduard Mauri: Gertrudis, Eladi, Ramon, Jaume.

Direcció
Xisco Segura

Dramatúrgia
M. Àngels Largo
Xisco Segura

Vestuari
Angelita Gil & Antonio Largo

Projeccions
Miquel Àngel Raiò

Realització del tràiler
Carles Mestres

Agraïments
Júlia Segura, Nora Segura, Dídac Oliva, Mar Sifre, Anna Maria Queralt, Jordi Momera, Patxi Pérez, Aula de Teatre de Martorell, Ajuntament de Martorell, l’Enrejolada Casa Museu Santacana, Associació de Veïns de Cal Pons.

Durada de l’espectacle
65 minuts + col·loqui